5 tipů, jak nastartovat mozek po dovolené

Fyzicky jste sice v práci, ale myšlenkami pořád ne. I ten nejjednodušší úkon vám trvá desetkrát déle. Jen pohled na počet nevyřízených emailů vám bere chuť cokoliv dělat. Mozek stávkuje a soustředění je pro vás naprosto cizí slovo. Znáte to? Nezoufejte, následující patero vám návrat do reality usnadní.

Sestavte si akční plán

Určitě je toho spousta, s čím se musíte po návratu do práce vypořádat. Než se do toho bezhlavě pustíte, určete si priority. Zeptejte se kolegů a šéfa, co nejvíce hoří a tím začněte. Emaily čtěte od shora a více pozornosti věnujte těm, kde jste hlavním příjemcem. Když si ujasníte, co je potřeba udělat, rozplánujte si jednotlivé úkoly do kalendáře. Budete vědět, kdy a co musíte udělat.

foto / Shutterstock

Eliminujte rušivé podněty

Při plnění úkolů se nenechte rozptylovat. Odstraňte ze svého dosahu vše, co by odvádělo vaši pozornost nechtěným směrem. Zapomeňte na hry v telefonu, sociální sítě a články v bulváru. Omezte klábosení s kolegy. Ranních pár minut v kuchyňce postačí. Prokrastinace je zlo! Jakmile jí jednou podlehnete, stanete se jejím otrokem.

Vsaďte na omega3

Aby mozek pracoval tak, jak má, dodejte mu omega 3 mastné kyseliny. Ty přispívají ke správné funkci mozku a mají tak pozitivní vliv na paměť a soustředění. A právě to je něco, co po dovolené (i když nejen po ní) oceníte! Ale tyto látky mají i mnoho dalších přínosů. Například pomáhají udržet zdravé oči a srdce. Rovněž mají vliv na hladinu triglyceridů v krvi či udržení normálního krevního tlaku. Jejich nedostatek může přispívat ke vzniku celé řady civilizačních chorob. Lidé mohou být při jejich deficitu náchylnější například ke vzniku hypertenze, ischemické chorobě srdeční, zhoršení zraku či paměti.

Až půjdete do lékárny, pořiďte si kvalitní přípravek s co nejvyšší koncentrací omega 3. Z potravy totiž těchto důležitých látek nikdy nezískáte tolik, kolik jich vaše tělo potřebuje. Pokud sáhnete po doplňku stravy Naturevia Omega 3 One-a-Day, bude vám stačit jedna kapsle denně. Ta totiž obsahuje minimálně 700 mg omega 3 mastných kyselin, což je 2x více EPA a DHA oproti běžným přípravkům s rybím olejem. Takže vám plně postačí a budete mít potřebnou denní dávku plně pokrytou. Oproti jiným produktům, si tak nebudete připadat jako slepice, co pořád něco zobe! A jelikož už začal školní rok, můžete rovnou vzít i přípravek Naturevia Omega 3 Smart Kids, jež je určen pro děti a má podobu želé s ovocnou příchutí. Má zcela přírodní složení, je bez cukru, bez chemických přísad a zcela bez rybí pachuti. Vaši potomci si ho zamilují a vy aspoň nebudete muset číst poznámky, že někdo v hodinách nedával pozor.

Udělejte z práce zábavu

Hodně vám také pomůže, když si srovnáte v hlavě, co vás na vaší práci nejvíce baví. A to si nechte na později. Nejdříve se popasujte s nudnými úkoly. Když budete mít vidinu, že pak přijde něco lepšího, snáze a hlavně rychleji si odškrtnete tu otravnou část.

Odměňujte se

Splnili jste svůj denní plán? Bravo! Pochvalte se a udělejte si něčím malým radost. Může to být dobrá káva, zákusek, procházka nebo plán výletu na víkend. A když budete pilně dál pracovat, než se nadějete, bude tu další dovolená…

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář