Rozhovor o prospěšnosti zázvoru s profesorkou Jiřinou Bartůňkovou

Na český trh vstoupila koncentrovaná forma kvalitního BIO zázvoru pod názvem Eligin. Na jeho vývoji se podílela řada odborníků v čele s přední českou imunoložkou prof. MUDr. Jiřinou Bartůňkovou, DrSc. Je z kvalitního zázvoru a obsahuje nadprůměrně vysoká množství účinných látek. Právě pro ně lidé využívají zázvor při infekčních onemocněních, poruchách imunity a i v podpůrné terapii během léčby nádorových onemocnění.

AUDIO rozhovor: O prospěšnosti zázvoru a novém přípravku se více od profesorky Jiřiny Bartůňkové dozvěděla Šárka Málková.

 

Účinky zázvoru na lidské zdraví

Zázvor má popsáno značné množství účinků na zdraví organismů. Z publikovaných sdělení vyplývá, že látky obsažené v zázvoru a z něj připravené extrakty:

– pozitivně ovlivňují procesy trávení

– zmírňují dyspeptické potíže

– aktivují střevní peristaltiku

– podporují chuť k jídlu

– vykazují protizánětlivé a imunostimulační účinky

– stimulují srdeční činnost a krevní oběh

– zabraňují srážení krve

– snižují hladinu krevních tuků a cukrů

– mají výrazný antioxidační účinek

– mohou působit chemopreventivně

– tlumí bolest u pacientů nemocných osteoartritidou

– se osvědčily při nevolnostech a zvracení různého původu (kinetóze, těhotenské nevolnosti

nebo nauzee doprovázející chemoterapii)

– působí antibakteriálně

Nejsou publikovány údaje o tom, že by byl zázvor potravinovým alergenem. Naopak, je popisován jeho příznivý efekt na snížení symptomů alergie I. typu.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář